Hizmetler

Teklif Hazırlama

A&Y CMC Teklif Hazırlama hizmetleri 3 aşamadan oluşur;

Ön hazırlık; Teklif dokümanlarının incelenmesi ve ihtiyaçların belirlenmesi, Teklif stratejisinin oluşturulması, ortaklarla veya tekil girişimde taslak iş kırılımının ve teklif hazırlık takviminin oluşturulması.

Teknik/Finansal Hazırlık; Saha ziyareti ve toplantılarla analiz yapılması, Proje/ Şartname/ Metraj Kontrolü, var ise uyumsuzluk ve eksiklerin idareye bildirimi, Projeye uygun taşeron seçimi ve fiyat tedariki, Teknik Teklif Dokümanlarının (Method Statement, İş Programı, Organizasyon Şeması vb.), finansal dokümanların ve matbu evrakların hazırlanması. (İnsan kaynakları, Teknik Ofis, Kalite, SEÇ ve Hukuk Departmanları ile koordinasyon), Proje maliyet, genel gider ve risk maliyeti hesaplarının yapılması, BOQ’nun oluşturulması.

Teklif Kapanış sunum ve sonrası; Proje karı ve teklif fiyatının onaylanması, Teklif dosyasının kapanması ve sunumu, Teklif sonrası idare toplantıları, idarenin soru ve isteklerinin cevaplanması, son fiyat pazarlığı.

Maliyet hesaplamalarında; malzeme, makine-ekipman ve işçilik gibi direkt maliyetlerin yanı sıra şantiye işletme giderleri, sigorta masrafları, vergiler-harçlar, teminat ve finansman giderleri gibi dolaylı maliyetler göz önünde bulundurulur. Ayrıca Tasarım, çevre, finansal, politik ve yasal açıdan tüm riskler dikkat alınır ve maliyetlendirilir.